Szolgáltató:

Roamingtájékoztatás

Az Európai Bizottság méltányos használatról és a roamingdíjak eltörlésének fenntarthatóságáról szóló végrehajtási rendeletének értelmében 2017. június 15-től a belföldi díjaknak megfelelő áron, felárak nélkül tudnak mobiltelefonról hívást kezdeményezni és fogadni, SMS-t írni és fogadni, valamint internetezni azok az előfizetők– ideértve a havidíjas előfizetőket és az előre fizetős kártyásokat is –, akik átmenetileg az Európai Unió más országában tartózkodnak.

A magyar előfizetők szempontjából ez a Magyarországon lakóhellyel rendelkező, életvitelszerűen itt élő, hazai szolgáltatást igénybe vevő, időszakosan más uniós tagállamban tartózkodó előfizetőkre vonatkozik, akik jellemzően turisták, időszakosan külföldön dolgozók és tanulók, határ menti ingázók.

A szolgáltatók a hazai díjakon felül csak kivételes esetekben számolhatnak fel uniós roaming (barangolási) többletdíjakat.

A szolgáltatók olyan alternatív díjcsomagokat is kínálhatnak, amelyekre nem vonatkoznak a fenti szabályok, ezekre külön kell szerződni. A szolgáltatók továbbra is maguk állapítják meg az unión kívüli országokba irányuló hívások díjait és feltételeit. A nemzetközi hívások, SMS-ek díjairól itt tájékozódhat.

A részletes tudnivalókat itt érheti el